Διαδοχή στον θρόνο της Ισπανίας

STREAM
Ενεργό:125ημέρες| Ενημερώσεις:36
 
 
Συνεχής κάλυψη
05/10/2014 - 16:29VIDEO

Να γίνει η Ισπανία αβασίλευτη δημοκρατία ζήτησαν το Σάββατο χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη, στην πρώτη μεγάλη αντιμοναρχική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την άνοδο στον θρόνο του Φίλιππου του Στ'. Γρήγορα ωστόσο τα πνεύματα άναψαν και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους πολίτες που ζητούσαν να μπει τέλος στη μοναρχία.

euronews
27/06/2014 - 09:26VIDEO

To πρώτο του επίσημο ταξίδι στην Καταλονία, ως βασιλιάς της Ισπανίας έκανε ο Φίλιππος, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Λετίθια. Η επιλογή της Καταλονίας έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς στις 14 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.

euronews
20/06/2014 - 18:36VIDEO

Με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι συναντήθηκε ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, μία ημέρα μετά την ενθρόνιση του. Ο Φίλιππος, υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας στο γραφείο του πατέρα του, τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, στο παλάτι Θαρθουέλα. Το Σάββατο ο νέος βασιλιάς θα δεχθεί τους συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μαδρίτη.

EURONEWS
20/06/2014 - 09:31VIDEO

Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η σύζυγός του βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους Λεονόρ και Σοφία, γίνονται δεκτοί με επεφημίες, από το πλήθος, που συγκεντρώθηκε έξω από τα Ανάκτορα, για να γιορτάσει την ενθρόνιση του βασιλιά. Λίγο νωρίτερα, ο 46χρονος νέος βασιλιάς ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα, ενώπιον των Ισπανών βουλευτών και γερουσιαστών. Σε μία λιτή τελετή, ο απερχόμενος βασιλιάς Χουάν Κάρλος παρέδωσε στον γιο του την πορφυρή τελετουργική κορδέλα του αρχιστράτηγου και ανώτατου αξιωματούχου του ισπανικού στρατεύματος.

euronews
19/06/2014 - 14:04ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ο Στ’, η γυναίκα του και νέα βασίλισσα Λετίθια και οι πριγκίπισσες Λεονόρ και Σοφία, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκομωσίας, ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου στη Μαδρίτη. Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ο Στ’ δήλωσε πίστη στην ενότητα της Ισπανίας απέναντι στην άνοδο των καταλανικών αυτονομιστικών τάσεων και δεσμεύθηκε για μία βασιλεία που θα χαρακτηρίζεται από «ακεραιότητα και διαφάνεια», μετά τα σκάνδαλα που έπληξαν το κύρος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

REUTERS
19/06/2014 - 13:02VIDEO

Ο Χουάν Κάρλος σφράγισε με τις ενέργειες την ισπανική μεταπολίτευση. Ανέβηκε στον ισπανικό θρόνο στις 22 Νοεμβρίου του 1975, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, που κυβέρνησε την Ισπανία για περίπου τέσσερις δεκαετίες.

euronews
19/06/2014 - 12:11VIDEO

Ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI παρέλαβε από τον πατέρα του την κόκκινη ζώνη που συμβολίζει την αρχηγία των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στην αίθουσα ακροάσεων των ανακτόρων Θαρθουέλα.

euronews
Φόρτωση...