Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή

STREAM
Ενεργό:3ημέρες| Ενημερώσεις:25
 
 
Συνεχής κάλυψη
05/04/2014 - 20:46VIDEO

Με κατσαρόλες και λοιπές οικοσκευές να κτυπούν ρυθμικά και φωνάζοντας συνθήματα εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές στη βόρεια Χιλή διαμαρτύρονται για την τεράστια αργοπορία άφιξης βοήθειας από την κυβέρνηση. Έβαλαν φωτιές και ζήτησαν από τις κεντρικές υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Πέντε ημέρες μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό στη χώρα τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλές περιοχές δεν έχουν αποκατασταθεί.

EURONEWS
04/04/2014 - 09:54ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κόσμος περπατάει σε έναν κατεστραμμένο δρόμο κοντά στο Άλτο Οσπίσιο, καθώς οι μετασεισμοί στη Χιλή συνεχίζονται. Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, δύο ημέρες μετά την πρώτη δόνηση 8,2 βαθμών.

REUTERS
03/04/2014 - 11:33VIDEO

Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή της βόρειας Χιλής και οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες. Άμεση ήταν η έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι, το οποίο όμως δεν ήταν επικίνδυνο, καθώς από τις αναφορές του Πολεμικού Ναυτικού προκύπτει ότι τα κύματα που έφτασαν στις ακτές της πόλης Ικίκε δεν ήταν μεγαλύτερα των 70 εκατοστών. Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων. Σε προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών προχώρησε και το γειτονικό Περού. Τσουνάμι ύψους περίπου 40 εκατοστών χτύπησε τις ακτές της βόρειας Ιαπωνίας, μία ημέρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
03/04/2014 - 10:42ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία οικογένεια μαζεύει τη σκηνή που είχε στήσει σε έναν λόφο στην πόλη Αρίκα, μετά τον σεισμό 8,2 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στη Χιλή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε σήμερα τη βόρεια Χιλή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

EPA
03/04/2014 - 10:27VIDEO

Μια μέρα μετά το σεισμό των 8,2 Ρίχτερ, οι κάτοικοι της βόρειας Χιλής αναστατώθηκαν και πάλι. Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών υποχρέωσε τις αρχές να διατάξουν εκ νέου την εκκένωση των περιοχών κοντά στο επίκεντρο. Εξέδωσαν επίσης νέα προειδοποίηση για τσουνάμι, που ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Ανάμεσα στους πολίτες που εκκένωσαν τις περιοχές που ταρακουνήθηκαν ήταν και η Μισέλ Μπασελέτ.

EURONEWS
03/04/2014 - 09:46SLIDESHOW

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την Πέμπτη τη βόρεια Χιλή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού Ικίκε, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε περίπου στα 20 χιλιόμετρα. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία όμως ήρθη λίγο αργότερα.Τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) προηγήθηκε ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, περίπου 90 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Χιλής, με εστιακό βάθος περίπου 40 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Χιλής. Τα κύματα από το χθεσινό τσουνάμι δεν ξεπέρασαν τα δύο μέτρα σε ύψος και δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό της χώρας.

03/04/2014 - 09:08VIDEO

Ελικόπτερο του χιλιανού στρατού μετέφερε την πρόεδρο της χώρας Μιτσέλ Μπατσελέ στην περιοχή που χτυπήθηκε από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,2 Ρίχτερ. Τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της πόλης Ικίκε. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε περισσότερα από 2.500 χιλιάδες κτήρια στις ακτές της βόρειας Χιλής. Η προειδοποίηση για τσουνάμι υποχρέωσε 900.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

EURONEWS
Φόρτωση...