Επιθέσεις αυτοκτονίας στη Ρωσία

STREAM
Ενεργό:33ημέρες| Ενημερώσεις:26
 
 
Συνεχής κάλυψη
20/01/2014 - 17:27VIDEO

Στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ έφτασε την Δευτέρα η φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του Σότσι. Ένα μήνα πριν η πόλη θρηνούσε 34 θύματα σε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι λαμπαδηδρόμοι που κινήθηκαν στο ερημωμένο κέντρο της πόλης, συνοδεύονταν από δυνάμεις ασφαλείας.Νωρίτερα τη Δευτέρα ισλαμική ένοπλη οργάνωση, Βιλαγιάτ Νταγκεστάν, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις του Δεκεμβρίου. Τα δύο μέλη της ομάδας στο βίντεο που κυκλοφόρησε απειλούν το ρώσο πρόεδρο για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Σότσι.Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα διαρκέσουν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου, αποτελούν μείζον στοίχημα για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ αποφασίστηκε να απασχοληθούν στον τομέα ασφάλειας των αγώνων 37.000 άνθρωποι. Το θέμα της ασφάλειας στο Σότσι απασχολεί και τις αμερικανικές αρχές.

euronews
20/01/2014 - 13:52VIDEO

«Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς θα λάβετε ένα δώρο για εσάς και τους τουρίστες που θα έρθουν». Με τα λόγια αυτά, μέλη της οργάνωσης Βιλαγιάτ Νταγκεστάν απειλούν πως θα χτυπήσουν στο Σότσι. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ. Σύμφωνα με τον άνδρα που μίλησε στα Ρώσικα, τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ πραγματοποίησαν ο Σουλεϊμάν και ο Αμπντουραχμάν. Ήταν μέλη της οργάνωσης Βιλαγιάτ Νταγκεστάν, που έχει διασυνδέσεις με την ιρακινή Ανσαρ αλ-Σούνα. Το Νταγκεστάν βρίσκεται στον Βόρειο Καύκασο, όπου ισλαμικές ομάδες μάχονται με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου Ισλαμικού κράτους. Ο ηγέτης των Ισλαμιστών ανταρτών Ντοκού Ουμάροβ, κάλεσε τους άντρες του να επιτεθούν στους Ολυμπιακούς του Σότσι, που βρίσκεται στο δυτικό Καύκασο.

euronews
20/01/2014 - 10:30VIDEO

Μία ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας τον περασμένο Δεκέμβριο και απείλησε ότι θα χτυπήσει εκ νέου στη διάρκεια των χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο ένας άνδρας εμφανίζεται να λέει στη ρωσική γλώσσα: «Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για εσάς και τους τουρίστες που θα έλθουν». 

CNNInternational
31/12/2013 - 10:10VIDEO

Ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ. Δέκα τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που έγινε το πρωί της Δευτέρας, ένα 24ωρο μετά το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό της ίδιας πόλης, όπου 17 άτομα σκοτώθηκαν. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα έσπασαν τζαμαρίες κοντινών κατοικιών. Οι αρχές ανακοίνωσαν τα κοινά στοιχεία των δύο επιθέσεων. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση της Κυριακής, μέσα από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ, διακρίνεται η μαύρη χήρα που είναι υπεύθυνη για το χτύπημα. Η εσωτερική κάμερα ασφαλείας κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή της έκρηξης.

euronews
31/12/2013 - 10:09VIDEO

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται η Ρωσία. Μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στην πόλη Βόλγκογκραντ, οι εντολές είναι ξεκάθαρες. Αστυνομική παρουσία παντού και ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λίγο πριν τα υπαίθρια πάρτι για την Πρωτοχρονιά, ενάμιση μήνα πριν τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, η Ρωσία συγκλονίζεται. Ο πρόεδρος Πούτιν συζήτησε με τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ όλα τα δεδομένα και έδωσαν συγκεκριμένες εντολές στις υπηρεσίες ασφαλείας. Ο αναπληρωτής υπουργός εκτάκτων αναγκών παρουσίασε το πλαίσιο των μέτρων.

euronews
Φόρτωση...