Τυφώνας Χαϊγιάν

STREAM
Ενεργό:418ημέρες| Ενημερώσεις:181
 
 
Συνεχής κάλυψη
16/09/2013 - 00:00INTERACTIVE

DIGITAL GLOBE / GOOGLE
07/11/2013 - 09:33ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές των Φιλιππίνων εν όψει της επέλασης του ισχυρού τυφώνα Χαϊγιάν, ο οποίος αναμένεται να πλήξει αύριο την περιοχή. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, οι οποίες οργανώνουν την εκκένωση πολλών περιοχών, η ταχύτητα των ανέμων είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 300 χλμ την ώρα με κίνδυνο να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο κεντρικό και νότιο αρχιπέλαγος.

EPA
07/11/2013 - 18:00VIDEO

Εκατοντάδες κάτοικοι στην ανατολική επαρχεία Σαμάρ των Φιλιππίνων, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μετά τον καταστροφικό σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας, ένας από τους πλέον ισχυρούς τυφώνες, αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να χτυπήσει την περιοχή. Ο τυφώνας Χάιαν κατευθύνεται στις Φιλιππίνες με ταχύτητα που ξεπερνά τα 215 χιλιόμετρα την ώρα. Η πολιτική προστασία της χώρας διέταξε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή που αναμένεται να πληγεί. Ο στρατός της χώρας βοήθησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις δυσπρόσιτες περιοχές ενώ μοίρασε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους τα είχαν ανάγκη.

euronews
08/11/2013 - 10:18VIDEO

Με ανέμους που φτάνουν τα 275 χιλιόμετρα την ώρα «χτυπά» τις Φιλιππίνες ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο ισχυρότερος που πλήττει τις περιοχές του Ειρηνικού το τρέχον έτος, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές κτηρίων στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας.

The Telegraph
08/11/2013 - 10:34VIDEO

Δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας του τυφώνα Χαιγιάν. Ο ένας από ηλεκτροπληξία κι ο άλλος από πτώση δέντρου. Άνεμοι ταχύτητας 235 χιλιομέτρων την ώρα και ριπές, που φθάνουν ακόμη και τα 275 χιλιόμετρα την ώρα σκορπούν τον τρόμο στις Φιλιππίνες. Η ορατότητα είναι περιορισμένη εξαιτίας της ισχύος του τροπικού κυκλώνα, που στις Φιλιππίνες είναι γνωστός με την ονομασία Γιολάντα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για τον πλέον ισχυρό τυφώνα παγκοσμίως φέτος κι ίσως τον ισχυρότερο που σάρωσε ξηρά ποτέ. Δεκάδες περιοχές στο νησιωτικό σύμπλεγμα έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά.

euronews
08/11/2013 - 12:02ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία μητέρα προσπαθεί να βρει καταφύγιο με τα παιδιά της καθώς ο τυφώνας Χαϊγιάν πλήττει την πόλη Σεμπού, στις κεντρικές Φιλιππίνες.  Φονικό είναι το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ άλλοι 687.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε παράκτιες ζώνες και σε περιοχές που απειλούνται με πλημμύρες, σε 22 επαρχίες της χώρας.

REUTERS
08/11/2013 - 13:22VIDEO

Ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει πλήξει αυτή τη χρονιά τον κόσμο, πλήττει τις Φιλιππίνες. Ο τυφώνας Χαϊγιάν έχει σκοτώσει δύο άτομα κι έχει αναγκάσει εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ πολλές περιοχές της χώρας δεν έχουν ρεύμα, καθώς τα καλώδια ηλεκτροδότησης έχουν κοπεί σε πολλά σημεία.

euronews
Φόρτωση...