Ν. Βούτσης: Πρόθεσή μας η αυτοδυναμία

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 12:41
UPD:12:41
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Βούτσης (φωτ. αρχείου) παραδέχθηκε πως «υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων» αλλά, όπως σημείωσε, «υπήρξε ταυτόχρονα μία κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας».

A- A A+

Το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού απέρριψε ο Ν. Βούτσης, προσθέτοντας ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα συνεργασία μέσα στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο κ. Βούτσης παραδέχθηκε πως «υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων» αλλά, όπως σημείωσε, «υπήρξε ταυτόχρονα μία κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας».

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα, έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε τον χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μία αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους», είπε.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από το κόμμα, υπήρξε μία μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε με την πανελλαδική σύσκεψη.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν γνωρίζει εάν ο κ. Μητρόπουλος θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ωστόσο, δήλωσε ενοχλημένος για τη στάση του τους τελευταίους επτά μήνες. «Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιείτο μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «όλα θα τα κρίνει ο λαός» και πρόσθεσε: «Tώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου και είπαμε πάμε να διευκρινιστεί το τοπίο».

Χωρίς να κάνει ονομαστικές αναφορές ο πρώην υπουργός τόνισε ότι οι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε έναν χώρο της συλλογικότητας δεν κάνουν καθόλου καλό. «Τέρμα, τουλάχιστον για την Αριστερά, το σταριλίκι», είπε, συμπληρώνοντας: «Έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ' αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή