Δίκη Χ.Α.: «Αν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση δεν θα γινόταν η επίθεση στο ΠΑΜΕ»

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 12:09
UPD:12:13
INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ενταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο όταν η συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «το απεχθέστερο μόρφωμα της ιστορίας» και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «βορβορώδες έγκλημα».

A- A A+

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των θυμάτων συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υποστήριξαν ότι πρέπει να παραστούν σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως η επίθεση που είχαν δεχθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ, δεν θα είχε γίνει εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση.

 «Έδιναν εντολές και ενέκριναν εγκληματικές δράσεις και επιθέσεις όπως η συγκεκριμένη σε βάρος του ΠΑΜΕ» τόνισαν οι συνήγοροι των συνδικαλιστών αναφερόμενοι σε νυν και πρώην βουλευτές.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και τη δίκη σαν να επρόκειτο για τέσσερις διαφορετικές δίκες, δηλαδή, τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων και την εγκληματική οργάνωση αποκομμένη από τη δράση της.

«Δεν είμαστε οι πρώτοι τυχόντες όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι. Είναι πρώτοι τυχόντες οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε επειδή ήταν αντιφασίστας; Προφανώς και όχι. Είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχτηκαν επίθεση για τη δράση τους στη ζώνη του Περάματος; Προφανώς και όχι. Είναι οι Αιγύπτιοι ψαράδες που δέχτηκαν μια ρατσιστική επίθεση; Προφανώς και όχι (…) Δεν γίνεται να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος».

Ενταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν η συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «το απεχθέστερο μόρφωμα της ιστορίας» και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «βορβορώδες έγκλημα».

Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Τάκη Μιχαλόλιακου, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να παρεμβαίνει στην αγόρευση της συναδέλφου του ζητώντας να παραμείνει «στους νομικούς χαρακτηρισμούς».

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων για την παράσταση της πολιτικής αγωγής πηγάζουν από το φόβο τους για την αλήθεια και εντάσσονται στην προσπάθεια των κατηγορουμένων βουλευτών να απαλλαγούν από την «ενοχλητική παρουσία» των θυμάτων και των συγγενών τους.

Αυτήν την ώρα τοποθετούνται για το ζήτημα της πολιτικής αγωγής οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή