Δίκη Χ.Α.: Τι είπαν οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα για την παράσταση πολιτικής αγωγής

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 13:42
UPD:13:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα» υποστήριξαν στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι δικηγόροι της οικογένειας του μουσικού κατά την αγόρευσή τους για το ζήτημα της παράστασης πολιτικής αγωγής.

«Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν»  ανέφεραν οι δικηγόροι προσθέτοντας ότι «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης». «Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή -εκ των στοιχείων-, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν το δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές», υποστήριξαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. 

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, σημαίνει ότι οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς  και όλοι όσοι φέρονται να ανήκουν στην «ηγετική ομάδα της οργάνωσης» δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή, καθώς δεν αντιμετωπίζουν αδικήματα όπως ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, υποστήριξαν ότι συντάσσονται με την εισαγγελική εισήγηση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να παρίστανται και κατά των κατηγορουμένων για διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση.

«Η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου. Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιο ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα,»  υποστήριξε ο συνήγορος κ. Τζέλης. 

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του ο δικηγόρος Γ. Μαραγκός υποστήριξε ότι για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας ότι ενδιαφέρεται για τη «συμπεριφορά του παρόντος κατηγορουμένου που δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πράξη, ποιος και αν τον έβαλε κανείς να το κάνει». «Υπάρχει εγκληματική οργάνωση και η διεύθυνση αυτής. Χωρίς την εξέταση του αποδεικτικού υλικού εκ προοιμίου δεν μπορείτε να κρίνετε και να αποβάλλετε την πολιτική αγωγή», πρόσθεσε.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή