Υποπτο κρούσμα SARS στις Φιλιππίνες

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 07:23
A- A A+

Μία γυναίκα, η οποία θεωρείται ότι έχει πρσβληθεί από τον ιό του Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), ενώ εργαζόταν στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν πως απομόνωσαν οι Φιλιππίνες, όμως στελέχη των υπηρεσιών υγείας δήλωσαν σήμερα πως είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμη να πούν εάν έχει όντως την ασθένεια.

Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν το ιστορικό της γυναίκας, η οποία έφθασε στις Φιλιππίνες από το Χονγκ Κονγκ στις 20 Δεκεμβρίου. Η γυναίκα έχει υψηλό πυρετό κι οι εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν εάν προσβλήθηκε από τον ιό της άτυπης πνευμονίας δεν θα είναι έτοιμες μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Ο γιατρός που την εξέτασε έχει τεθεί επίσης σε απομόνωση.

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε πως θα θανατώσει περίπου 10.000 μοσχογαλές και να κλείσει τις αγορές αγρίων ζώων στην νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ σε μία προσπάθεια να εξαλείψει κάθε πηγή μόλυνσης από τον ιό του SARS, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Εκπρόσωπος του κέντρου ελέγχου ασθενειών της επαρχίας είχε δηλώσει νωρίτερα πως ένα γονίδιο του ιού που ανήκε σε έναν ασθενή από άτυπη πνευμονία στην επαρχία, έμοιαζε σε έναν κωρονοϊό που εντοπίσθεκε σε μία μοσχογαλή, ένα ζώο που πωλείται στις τοπικές αγορές ως εξαιρετικό έδεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή