Μέσα στον Ιανουάριο τα ιαπωνικά στρατεύματα στο Ιράκ

Σύμφωνα με δημμοσίευμα στην εφημερίδα «Γιομιούρι Σιμπούν»
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 07:26
A- A A+

Μία προκεχωρημένη ομάδα χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ, ενδέχεται να αποστείλει στις 16 Ιανουαρίου η Ιαπωνία, σε μία αποστολή η οποία αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη επιχείρηση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Γιομιούρι Σιμπούν».

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η εφημερίδα τονίζει πως ο υπουργός Αμύνης Σιγκέρου Ισίμπα πρόκειται να εκδώσει διάταγμα την ερχόμενη Παρασκευή για την αποστολή 30 οπλιτών στη Σαμάουα, στην πόλη όπου μέλλουν να εγκατασταθούν τα ιαπωνικά στρατεύματα.

Η ομάδα αυτή, η οποία θα περάσει αρκετές ημέρες στο Κουβέιτ, ώστε να εγκλιματισθούν, θα εξετάσει τις συνθήκες ασφαλείας στην Σαμάουα, και θα επιδοθεί και σε άλλες προετοιμασίες για την άφιξη της μεγαλύτερης δύναμης αργότερα εντός του Ιανουαρίου.

Η κοινή γνώμη πάντως παραμένει βαθιά διχασμένη απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης του Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, ο οποίος επαναβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να μεταβάλει τα σχέδιά του για την αποστολή δυνάμεων στο Ιράκ.

Στη σημερινή, παραδοσιακή, συνέντευξη Τύπου για το Νέο Έτος ο Κοϊζούμι υποσχέθηκε πως η Ιαπωνία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την ανοικοδόμηση του Ιράκ. «Η Ιαπωνία θα βοηθήσει τον ιρακινό λαό για να εγκαταστήσει μία δημοκρατική κυβέρνηση το ταχύτερο και με τα δικά του χέρια. Η Ιαπωνία θα προσφέρει κάθε βοήθεια που θα απαιτηθεί για να επιτευχθεί αυτό», τόνισε.

Ο Κοϊζούμι υπεραμύνθηκε και της απόφασής του να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ : «Μπορεί να είναι μία συγκεχυμένη δουλειά, που συνοδεύεται κι από κινδύνους. Όμως για χάρη της ανοικοδόμησης του Ιράκ, θα πάμε».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή