Ευρωλίγκα: Πανέτοιμος για την πρόκριση στον τελικό ο Ολυμπιακός

Πρώτος ημιτελικός σήμερα το βράδυ (19:00) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 07:10
UPD:09:04
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

A- A A+

Να «γράψει ιστορία» για 3η φορά την τελευταία τετραετία θα επιδιώξει στο «Palacio des Deportes» ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει σλημερα στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:00).

Απέναντι στην πληρέστατη και πιο φορμαρισμένη ομάδα, βάσει αποτελεσμάτων, στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι για να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται προκειμένου να ανέβουν στον ευρωπαϊκό θρόνο για 4η φορά στην Ιστορία τους και 3η μέσα στην τελευταία τετραετία.

Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε χθες με το Ματ Λοτζέσκι (γαστρεντερίτιδα) αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τον τεχνικό των Πειραιωτών, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Αμερικανός δεν προπονήθηκε την Πέμπτη και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί στη διάρκεια; της ημέρας, αν και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως θα προλάβει το μεγάλο ματς με την «ομάδα του στρατού». 

Από κει και πέρα οι υπόλοιποι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, η ψυχολογία παικτών και τεχνικού τιμ είναι στα ύψη κι άπαντες εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επαναλάβει αυτό που έκανε απέναντι στους Ρώσους, αρχικά στον τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη και ένα χρόνο μετά στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, όταν και απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ κι αργότερα κατάκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Άπαντες βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος, όπως και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αισιοδοξεί πως θα γίνει ο δεύτερος από την χώρα μας (πρώτος ήταν ο Μπαρτζώκας) που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Διαιτητές του αγώνα, Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία).

Στον άλλο ημιτελικό, που θα ξεκινήσει στις 22:00, η «οικοδέσποινα», Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την «πρωτάρα», Φενερμπαχτσέ, του πολυνίκη προπονητή στη διοργάνωση, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (8 τρόπαια).

Τον αγώνα, Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ θα διευθύνουν οι Χρίστος Χριστοδούλου, Σάσα Πουκλ (Σλοβενία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις