Αντ. Σαμαράς: Η διασφάλιση της παραμονής στην Ε.Ε. βασικό κριτήριο των κινήσεών μας

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 16:45
UPD:18:07
INTIME NEWS/© European Union
A- A A+

Βρυξέλλες,

Η ελληνική οικονομία και οι τελευταίες εξελίξεις ηταν το βασικό θέμα της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση που είχε τη μορφή γεύματος ήταν ασυνήθιστα μεγάλης διάρκεια (90 λεπτά) για επισκέπτες του προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος μάλιστα συνόδευσε τον κ. Σαμαρά μέχρι την έξοδο από το κτήριο, κάτι που επίσης κάνει σπάνια.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας, ενώ οι δικές μας κινήσεις έχουν ως βασικό κριτήριο την διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ.

«Αν ενώσετε αυτά τα δύο θα καταλάβετε και το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαμε σήμερα», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος περιορίστηκε μόνο σε σ’ αυτό.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε «στην ανάγκη άμεσης εκταμίευσης των κερδών των κεντρικών τραπεζών, τα SΜPs, που είναι 1,9 δισ., που ήταν άλλωστε και μέρος  της συμφωνίας, που είχαμε πετύχει το Νοέμβρη του 2012».

Έστειλε δε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι πρέπει «επιτέλους, να σταματήσει τα ψέματα, να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει, τις επόμενες μέρες, σε μια συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το μήνυμα είναι  ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος. Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή