Τένις: Ασταμάτητος Τζόκοβιτς άλωσε και το Μαϊάμι

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 13:09
UPD:13:12
USA Today Sports/Geoff Burke
A- A A+

Το ερώτημα για το αν είναι ο κορυφαίος των τελευταίων ετών έχει απαντηθεί προ πολλού, πλέον η απορία όλων συνίσταται στο πού φτάνουν τα όρια του Νόβακ Τζόκοβιτς, αν υπάρχουν βεβαίως όρια σε έναν αθλητή που αποτελεί τον ορισμό του «εξολοθρευτή» κάθε αντίπαλου που θα σταθεί απέναντί του.

Ο Σέρβος τενίστας νίκησε τον Βρετανό (Σκοτσέζος) Άντι Μάρεϊ στον τελικό του Miami Open με 2-1 (7-6, 4-6, 6-0), ύστερα από φοβερή μονομαχία στα πρώτα δύο σετ, κι έγινε ο πρώτος αθλητής στην Open Era που φτάνει για τρίτη φορά το νταμπλ «Indian Wells - Miami», καθώς το είχε ξανακάνει το 2011 και το 2014.

Μετά το Australian Open και το Indian Wells Masters, το «νούμερο ένα» της παγκόσμιας κατάταξης κατάκτησε και τον τρίτο σημαντικότερο τίτλο στο λυκαυγές του 2015, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια σειρά από εξαιρετικές επιδόσεις καθώς αυτή ήταν η πέμπτη συνεχής νίκη στην αμερικανική μεγαλούπολη και η έβδομη σερί νίκη απέναντι στον Μάρεϊ.

Ταυτόχρονα κατάκτησε τον 51ο τίτλο στην καριέρα του και 22ο σε τουρνουά της σειράς Masters, μειώνοντας πια στον έναν την απόσταση από τον Ρότζερ Φέντερερ που προηγείται στη σχετική κατάταξη. 

Παράλληλα, έγινε ο μοναδικός στην επαγγελματική ιστορία του ATP Tour ο οποίος σε τρεις διαφορετικές περιόδους καταφέρνει να κατακτήσει τα back to back Masters στο ξεκίνημα της χρονιάς, σε Indian Wells και Miami και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ η πρώτη ήταν το 2011. 

Ο Τζόκοβιτς διατήρησε τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τους επόμενους τενίστες στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ισοφάρισε (και θα καταρρίψει) το ρεκόρ παραμονής του Ράφαελ Ναδάλ στην πρώτη θέση του world ranking list (141 εβδομάδες), που είναι το έκτο καλύτερο ρεκόρ από το 1973 που καθιερώθηκαν οι κατατάξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις