Ως καθοριστικής σημασίας ζήτημα για τις εκλογές και την μετατόπιση ψηφοφόρων εκτίμησε το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι μια παράταξη που θα παίξει ρυθμιστικό και εγγυητικό ρόλο.
«Θεωρώ ότι η μετατόπιση σειράς ψηφοφόρων, τουλάχιστον στην Περιφέρειά μου το διαπιστώνω κάθε μέρα και την ξέρω και καλά, είναι μετατόπιση λόγω ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν περιπτώσεις περιοχών που μαστίζονται από την ανεργία, όπου εκεί θα σου πουν πόσα άτομα έχει ένας πατέρας μέσα στο σπίτι του και υπάρχουν άλλες περιοχές όπως είναι τα προάστια από Παπάγου μέχρι Κηφισιά και όλα τα νότια που θα σου πουν κατά βάση, για τον ΕΝΦΙΑ» ανέφερε μιλώντας στον ALPHA.
Ασκώντας έμμεση κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «το να πεις ότι θα κάνω μια δίκαιη φορολόγηση που θ’ αφορά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και ν’ αποφεύγεις με διάφορα τρικ να λες ποια είναι αυτή ή να λες πάνω από 500.000 ευρώ, δεν έχεις κάνει ποτέ σου ταμείο. Δεν έχεις κάνει ποτέ αριθμητική πράξη να δεις τι θα σου απέδιδε αυτό. Και αν την έκανες, θα έμπαινες και στην υποχρέωση να πεις τι άλλο θα έκανες στη θέση του».
Σε ό,τι αφορά το χρέος ο ίδιος τόνισε ότι «η διευθέτηση του χρέους, όπως τη λέμε ο καθένας με τον μαξιμαλισμό του με τα μεγάλα του λόγια ή και με τα πιο συγκρατημένα, συνδυάζεται με την εφαρμογή του προγράμματος. Εάν κάνεις τον πραξικοπηματία σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, το τινάξεις στον αέρα, κάνεις δικές σου πολιτικές, δε συνεννοείσαι».
Χαρακτήρισε μάλιστα «ανέντιμο πολιτικά να ακολουθείς την πεπατημένη, λέω ότι γουστάρω για να γίνω πλειοψηφία, δεν σέβομαι τους αντιπάλους μου τους χαρακτηρίζω προδότες δοσίλογους λέω ότι θέλανε να φτάσουμε τη χώρα εκεί και μόλις πλησιάζω στο να γίνω πλειοψηφία να τα αλλάξω όλα, αυτό έχει κόστος. Έχει κόστος και εσωκομματικό, έχει κόστος και από τα άλλα κόμματα και από τον πολίτη ο οποίος σε πιστεύει».
Τέλος εκτίμησε ότι το 2015 υπό τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, «είμαστε μια παράταξη που θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο, εγγυητικό ρόλο».