Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν τη νύχτα στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και ενόπλων ισλαμιστών κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο αιγυπτιακός στρατός πραγματοποιεί επιχείρηση κατά των ισλαμιστών τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Τουλάχιστον τρία παιδιά και τρεις γυναίκες είναι ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Τα θύματα σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους, το οποίο επλήγη από δύο βλήματα όλμων τα οποία εκτόξευσαν ισλαμιστές αντάρτες τη νύχτα, ενώ ίσχυε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι πιθανόν τα θύματα να σκοτώθηκαν από λάθος κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ισλαμιστών στην περιοχή, αλλά αργότερα η εκδοχή αυτή απορρίφθηκε.
Μεσούσης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας η οποία έχει επιβληθεί στο βόρειο Σινά μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών στις 24 Οκτωβρίου, στις οποίες σκοτώθηκαν 33 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, κάτοικοι της περιοχής, ιατρικό προσωπικό και άλλες πηγές είχαν περιορισμένη πληροφόρηση για το περιστατικό.
Η Αίγυπτος εφαρμόζει ουδέτερη ζώνη σε βάθος ενός χιλιομέτρου κατά μήκος της των συνόρων της με το Κράτος της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας, εκκαθαρίζοντας την περιοχή από σπίτια και δέντρα και καταστρέφοντας υπόγειες σήραγγες, καθώς δηλώνει ότι μέσω αυτών διακινούνται λαθραία όπλα από τον παλαιστινιακό θύλακα στους ισλαμιστές αντάρτες στη χερσόνησο του Σινά.
Κάτοικοι στο Σινά, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι επί μακρόν ζουν παραμελημένοι από το κράτος, δηλώνουν ότι πολλοί ανάμεσά τους εξαρτώνται από το λαθρεμπόριο προϊόντων το οποίο διακινείται μέσω των σηράγγων για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην και ότι η δημιουργία ουδέτερης ζώνης έχει ενισχύσει τη δυσαρέσκεια.
Η δράση και η βία των ισλαμιστικών οργανώσεων στο Σινά, μια απομακρυσμένη αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχή στη μεθόριο με το Ισραήλ, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Διώρυγα του Σουέζ, έχει αυξηθεί από τον Ιούλιο του 2013, όταν ο αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και κατέστειλε την οργάνωσή του, Μουσουλμανική Αδελφότητα, φυλακίζοντας χιλιάδες μέλη της και χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατική οργάνωση.