Αίγυπτος: Ακραίοι ισλαμιστές δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 11:07
UPD:11:09
EPA/MOSTAFA DARWISH

Η Ανσαρ Αλ Μάκντες, η οποία ιδρύθηκε το 2011 και έχει τα ορμητήριά της στη χερσόνησο του Σινά, είχε προβάλει ιδεολογική συγγένεια με την Αλ Κάιντα, ωστόσο πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ανσαρ Αλ Μάκντες, υπεύθυνοι για πληθώρα επιθέσεων κατά του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν την πίστη τους στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Ανακοινώνουμε την πίστη μας στον χαλίφη Ιμπραχίμ Ιμπν Αουάντ, ότι θα ακούμε και θα υπακούουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση σε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ανσαρ Αλ Μάκντες, η οποία ιδρύθηκε το 2011 και έχει τα ορμητήριά της στη χερσόνησο του Σινά, είχε προβάλει ιδεολογική συγγένεια με την Αλ Κάιντα, ωστόσο  πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις με ρουκέτες από το Σινά κατά του ισραηλινού εδάφους και σειρά φονικών επιθέσεων κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Κατά τους τελευταίους μήνες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις επιθέσεις της, οι οποίες πραγματοποιούνται ως εκδίκηση στο όνομα των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι που σκοτώθηκαν κατά εκατοντάδες στους δρόμους των πόλεων της Αιγύπτου ή έχουν φυλακισθεί κατά χιλιάδες, η Ανσαρ Αλ Μάκντες φρόντιζε να καλεί τους μουσουλμάνους πολίτες να μην πλησιάζουν τους στόχους της, τον στρατό και την αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου Χάνι Αμπντέλ Λατίφ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ανακοίνωση της οργάνωσης των τζιχαντιστών δεν αλλάζει την στάση των αιγυπτιακών αρχών, που έχουν δεσμευθεί «να εξοντώσουν τους τρομοκράτες».

«Πρόκειται για διαφορετικές ονομασίες των ίδιων τρομοκρατών», σχολίασε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή