Ένα πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο των «Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών» συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, ο ιστότοπος για τη γαστρονομία και την ευζωία, «The Food & Leisure Guide» και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας «Vinetum».
Η έννοια του «Μεγάλου Κρασιού» αποτελεί μετάφραση του γαλλικού «Grand Vin», με τους αγγλοσάξονες να το αποδίδουν ως «Fine Wine».
Παλιά οινοποιεία, παλιές χρονιές αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες που μετουσιώνουν τη φιλοσοφία του οινοπαραγωγού σε έναν κόσμο που ορίζεται από τη γνώση και την έμπνευση, αποτελούν το «σύμπαν» των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να ξεναγήσουν τους φίλους του κρασιού σ' αυτόν ακριβώς τον κόσμο, μέσα από την εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά».
Επίτιμοι καλεσμένοι είναι η διασημότερη οινογράφος του πλανήτη, Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times, Nicholas Lander.
Είκοσι από τα κορυφαία οινοποιεία της χώρας και οι εταιρείες που εισάγουν στην Ελλάδα τα καλύτερα και πιο σημαντικά ξένα κρασιά της αγοράς, παρουσιάζουν προς γευστική δοκιμή πάνω από 100 σπουδαία κόκκινα κρασιά εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.
Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού, ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει στα έξοδα, καταβάλλοντας ένα αντίτιμο 38 ευρώ, για να παραλάβει ένα μπλοκ με 10 κουπόνια, τα οποία εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών, ώστε να μπορεί κανείς να δοκιμάσει στο κόστος τους πανάκριβα και δυσεύρετα κρασιά.
Επιπλέον, τρεις παράλληλες εκδηλώσεις προσφέρουν τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να εμβαθύνουν τη γνώση τους και να πολλαπλασιάσουν την απόλαυσή τους.
Στο «Master Class 50€ Challenge», αναμετρώνται «τυφλά», χωρίς οι γευσιγνώστες να γνωρίζουν την ταυτότητά τους, έξι κρασιά, τρία ελληνικά και τρία ξένα, στο «Cabernet blends: Bordeaux vs Νέος Κόσμος» δοκιμάζονται έξι κορυφαία κρασιά με βάση την ποικιλία Cabernet Sauvignon, από το Μπορντό, την Καλιφόρνια και την Αυστραλία, ενώ τέλος, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου του εστιατορίου Tudor Hall (Ξενοδοχείο King George II), με αφετηρία μερικά σπουδαία κόκκινα κρασιά, ετοιμάζει ένα γαστρονομικό δείπνο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
Η εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» υποστηρίζεται από την σαμπάνια «Veuve Clicquot», ενώ χορηγός γευστικής απόλαυσης είναι, επίσης, η εταιρεία Arla με μία σειρά από επιλεγμένα τυριά.
Ο κύκλος της ευζωίας συμπληρώνεται με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της Miele και με τα εμβληματικά προϊόντα της Mont Blanc.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» και για τους συμμετέχοντας και τα κρασιά τους, μπορεί να βρίσκει κανείς στην ειδική στήλη του «The Food and Leisure Guide», που ενημερώνεται καθημερινά.