Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) «καταδύθηκε» στο υπόγειο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σήμερα, Παρασκευή 29 Αυγούστου, μια διαφορετική συναυλία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ζγούρα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με τη σημερινή εκδήλωση η πόλη αντιλαμβάνεται τη σημασία του έργου του μετρό. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα η Κ.Ο.Θ. συνεργάζεται με την Αττικό Μετρό και δίνει την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι το Μετρό δεν είναι μόνο 13 τρύπες, αλλά ένα μεγάλο έργο, το οποίο εξελίσσεται», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.
STUDIO 43
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Γεώργιος Βράνος, σημείωσε στον χαιρετισμό του ότι η Κ.Ο.Θ. είναι μια ορχήστρα που αντιμετωπίζει τη μουσική χωρίς ταμπού και τολμά να παίξει μουσική σε εναλλακτικούς χώρους.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τόνισε ότι οι υποδομές και ο πολιτισμός μπορούν να βαδίσουν μαζί. «Άλλωστε, ο πολιτισμός χρειάζεται υποδομές για να αναδειχθεί, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με αφορμή και ως συνέπεια της κατασκευής των μεγάλων έργων, ήρθαν στο φως χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης, η δαπάνη για τις αρχαιολογικές εργασίες στο τέλος θα ξεπεράσει τα 135 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω ότι, σε λίγα χρόνια, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μία ανάλογη συναυλία στο σταθμό “Βενιζέλου” που θα έχει τα χαρακτηριστικά σταθμού - Μουσείου», σημείωσε.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Γεώργιος Βράνος, σημείωσε στον χαιρετισμό του ότι η Κ.Ο.Θ. είναι μια ορχήστρα που αντιμετωπίζει τη μουσική χωρίς ταμπού και τολμά να παίξει μουσική σε εναλλακτικούς χώρους. «Η σχέση της ορχήστρας με τη Θεσσαλονίκη είναι ιστορική, δυναμική και εξελισσόμενη και δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρόντες και να μη συμμετέχουμε με τις δικές μας δυνάμεις σ’ ένα τόσο μεγάλο έργο για την ίδια την πόλη και τους ανθρώπους της», ανέφερε ο κ. Βράνος.
STUDIO43
Τέλος, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας, σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων θα συνεχιστεί. «Σήμερα έγινε πάντρεμα τεχνολογίας και πολιτισμού. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος», ανέφερε.
Στη συνέχεια, η ορχήστρα παρουσίασε την εισαγωγή από την όπερα Ντον Τζοβάννι και την εισαγωγή από την όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Wolfgang Amadeus Mozart και το IV μέρος από τη Συμφωνία αρ. 9 του Antonín Dvorak, γνωστή και ως «Συμφωνία του Νέου Κόσμου».
naftemporiki.gr