«Καμπανάκι» Μ. Εβερτ για τον τουρισμό

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 12:58
UPD:13:07
A- A A+

«Όλα τα στοιχεία αναδεικνύουν την πτώση της τουριστικής κίνησης κατά την τρέχουσα περίοδο, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το 15% σε σχέση με το 2003. Η αντίληψη ότι η πτώση του τουρισμού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε φόβους για τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και πριν από αυτούς δεν δικαιολογεί την πτωτική τάση που παρατηρείται».

Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, τονίζοντας ότι «το νεοσύστατο υπουργείο Τουρισμού οφείλει από τώρα να προετοιμαστεί και να προγραμματίσει την τουριστική πολιτική του για το 2005, για να μην έχουμε και το επόμενο έτος τα ίδια τραγικά αποτελέσματα».

«Το κράτος αδιαφορεί και η τουριστική διαφήμιση είναι ανύπαρκτη, όταν δε αυτή προβάλλεται, γίνεται τόσο χρονικά καθυστερημένη, που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, ο τουρισμός θα περιοριστεί απλώς και μόνο στις διακοπές των Ελλήνων», αναφέρει επίσης ο κ. Έβερτ.

Η πτώση της τουριστικής κίνησης, σύμφωνα πάντα με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., οφείλεται στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στις κακές παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και στην παντελή έλλειψη προβολής των τουριστικών πλεονεκτημάτων που παρέχει η χώρα μας.

Στο παρελθόν, υπογραμμίζει ο κ. Έβερτ, η διολίσθηση της δραχμής από 2% έως 4% αλλά και οι δύο υποτιμήσεις οπωσδήποτε βοήθησαν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και συνεπώς και του τουρισμού. Με την καθιέρωση του ευρώ το πλεονέκτημα αυτό χάθηκε. Η μόνη δυνατότητα είναι η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητα και στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε ο κ. Εβερτ.

Ζητάει επίσης συστηματικούς αγορανομικούς ελέγχους στις κυρίως τουριστικές περιοχές, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά τους θερινούς μήνες σε ορισμένες περιοχές γινόμαστε ακριβότεροι από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι. «Οι ευθύνες του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μεγάλες», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή