Πανελλαδικές - ¶ρχισε η ανάρτηση των βαθμολογιών, από 8-20/7 η υποβολή μηχανογραφικών

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 13:02
A- A A+

Απο το πρωί έχει αρχίσει η ανάρτηση των βαθμολογιών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ορισμένα λύκεια της χώρας. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως την Τρίτη 29 Ιουνίου. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από σήμερα, και θα παραλαμβάνουν και τη Δευτέρα, τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες τις οποίες θα αποστείλουν στα λύκεια αρμοδιότητάς τους, ώστε μετά τον τελικό έλεγχο να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Επίσης, μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου αναμένεται να έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα προαγωγής και απόλυσης σε ολα τα λύκεια.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνεται από την Πέμπτη 8 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου. Το ιδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι ενιαίου λυκείου προηγούμενων ετών που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της τρίτης τάξης σε εθνικό επίπεδο.

Μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα αποσταλούν από το υπουργείο στα λύκεια οι σχετικές καταστάσεις με τους βαθμούς πρόσβασης των μαθητών προκειμένου να αρχίσει περί τις 5 Ιουλίου η χορήγηση των βεβαιώσεων για την πρόσβαση στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εξάλλου τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αρχίζουν οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων απουσίασαν δικαιολογημένα λόγω ασθενείας από την εξέταση ορισμένων μαθημάτων τον Ιούνιο. Οι εξετάσεις αυτές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου και τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν μέχρι την Τρίτη 13 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Διευκρινίζεται επίσης, ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας 8 - 20 Ιουλίου δεν μπορεί να κατατεθεί ή να τροποποιηθεί για κανέναν λόγο μηχανογραφικό δελτίο.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την έκδοση των αποτελεσμάτων επιλογής των εισαγομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή