Την ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν τους καταλληλότερους ανθρώπους για να «στείλουν» στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζει σε άρθρο του ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όπως υπογραμμίζει οι άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην ευρωβουλή θα πρέπει με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και θα μπορούν να στηρίξουν με επιχειρήματα και σχέδιο την ταχύτερη απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο, στέλνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Με άρθρο του που δημοσιεύεται στα «Νέα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις διαδικασίες και στις αποφάσεις που θα ληφθούν και πως η ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να είναι ενεργή, με λόγο και άποψη για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο οι ευρωεκλογές διεξάγονται υπό συνθήκες κρίσης που άλλαξαν για τους λαούς και τους πολίτες την αντίληψη και το νόημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θέτει τρία καθαρά ευρωπαϊκά ζητήματα, που ζητούν άμεση απάντηση: Το αν και πόσο μπορεί να αντέξει στην κρίση το κοινό νόμισμα, χωρίς πραγματική οικονομική και νομισματική ένωση, το αν και πώς μπορεί να αντέξει μια οικονομική ένωση χωρίς πολιτική ένωση και το αν και πώς μπορεί να υπάρξει πολιτική ένωση χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας.
Όπως ο ίδιος τονίζει, την Κυριακή, οι Έλληνες πολίτες ρίχνουν διπλή ψήφο, τόσο για ποιοτικότερη Ευρώπη και για έξοδο της χώρας από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια όσο και για να ανοίξει ο δρόμος «που οδηγεί στην Δ' Ελληνική Δημοκρατία, μέσα από τις ριζοσπαστικές προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, με τις οποίες η ΝΔ επιταχύνει τις εξελίξεις, θέτοντας ως αναγκαία προϋπόθεση την κυβερνητική σταθερότητα. Έτσι, θα διασφαλίσουμε την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού» είπε.
Για τον υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και, όπως δηλώνει, «ο ρόλος και το εθνικό καθήκον της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία να θέσει το περίγραμμα και τους στόχους για ένα εθνικό σύμφωνο για τη νέα Ελλάδα, για το μέλλον της χώρας, ούτως ώστε να τεθούν ισχυρά και ανθεκτικά στον χρόνο θεμέλια για τη νέα συνταγματική, θεσμική και πολιτική αρχιτεκτονική που απαιτούν οι καιροί. Ένα πρότυπο με καθαρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τον βαθμό εθνικής συνεννόησης θα κριθεί συνολικά, το πολιτικό σύστημα της χώρας, που αυτούς τους καιρούς καλείται να επιδείξει ωριμότητα, σύνεση και εθνική ευθύνη, ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει το χαμένο κύρος του».
Πηγή: ΑΜΠΕ