«Symphonica», το νέο άλμπουμ του Τζορτζ Μάικλ

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:40
A- A A+

Ο βρετανός τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ συνεχίζει την καριέρα του με την κυκλοφορία του «Symphonica», του έκτου σόλο άλμπουμ του, στις 17 Μαρτίου.

Το «Symphonica» ηχογραφήθηκε στην διάρκεια της περιοδείας 2011 - 2012 με τον ίδιο τίτλο, και την παραγωγή ανέλαβε ο θρυλικός Φιλ Ραμόουν, με τον Τζορτζ Μάικλ δίπλα του. Επίσης στις 17 Μαρτίου, το πρώτο single του άλμπουμ, με τίτλο «Let Her Down Easy», θα κυκλοφορήσει στις ψηφιακές πλατφόρμες συνοδευμένο από το νέο του βίντεο που σκηνοθέτησε ο Vaughan Arnell.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει συνθέσεις φτιαγμένες και τραγουδισμένες με αγάπη, επιλεγμένες προσεκτικά, καθώς και ερμηνείες κάποιων τραγουδιών των αγαπημένων καλλιτεχνών του Τζορτζ Μάικλ. Τα τραγούδια «A Different Corner», «Praying For Time» και «Cowboys and Angels» είναι γνωστά και πολύ αγαπημένα, αλλά ανθοφορούν στο νέο τους «περιβάλλον». Επίσης, ο καλλιτέχνης ανασκοπεί και ξαναερμηνεύει τραγούδια «διαμάντια» όπως το «John And Elvis Are Dead» και το πανέμορφο «Through».

Ο Φιλ Ραμόουν ήταν η καλύτερη επιλογή για συμπαραγωγός του άλμπουμ, δίπλα στον Τζορτζ Μάικλ. Οι δύο τους είχαν δουλέψει μαζί στο «Songs From The Last Century», το άλμπουμ του 1999 όπου επανερμήνευσε μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια του 20ού αιώνα. Απόλαυσαν μία μαγική συνεργασία, αλλά δυστυχώς ο Φιλ πέθανε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα τον Μάρτιο του 2013, σε ηλικία 79 ετών. Στην διάρκεια μίας καριέρας που ξεκίνησε το 1959, ο 14 φορές βραβευμένος με Grammy έκανε την παραγωγή κυριολεκτικά σε εκατοντάδες καλλιτέχνες που περιλαμβάνουν τους Μπομπ Ντίλαν, Φρανκ Σινάτρα, Ρέι Τσαρλς, Μπίλι Τζόελ, Λουτσιάνο Παβαρότι, Στίβι Γουόντερ, Ροντ Στιούαρτ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Αρίθα Φράνκλιν, Μπάρμπρα Στράιζαντ και Κάρεν Κάρπεντερ. Το «Symphonica» είναι η τελευταία δουλειά που φέρει την υπογραφή του.

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια δίσκους από τις πρώτες ημέρες των πολυαγαπημένων Wham την δεκαετία του ’80, o Τζορτζ Μάικλ είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης για περισσότερα από 30 χρόνια. Σήμερα, στις παραμονές του έκτου του άλμπουμ, μία νέα γενιά ταλέντων ανακαλύπτει τον σπουδαίο βρετανό ερμηνευτή ενώ η Μπιγιονσέ, η Αντέλ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι όλοι θαυμαστές του.

Ένα ντοκιμαντέρ που μαγνητοσκοπήθηκε στην διάρκεια της παράστασης «Symphonica» στο Παρίσι, όπου έγινε ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που έδωσε παράσταση στο θρυλικό Palais Garnier Opera House, θα προβληθεί στα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς