Handelsblatt: Ελληνικές αμφιβολίες για τη συμφωνία επαναπροώθησης Ε.Ε. - Τουρκίας

«Ποιος θα την εφαρμόσει;»
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 14:27
UPD:14:30
REUTERS/ANTONIO PARRINELLO

H εφημερίδα αναφέρεται στις «απάνθρωπες», όπως χαρακτηρίζονται από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής.

A- A A+

Για ελληνικές αμφιβολίες για τη συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών Ε.Ε. - Τουρκίας κάνει λόγο η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Επιγράφοντας το ρεπορτάζ της «H Ελλάδα αμφιβάλλει», η εφημερίδα σημειώνει ότι στη Χίο, σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, βλέπουν με σκεπτικισμό τα σχέδια της Ε.Ε.. «Η συμφωνία επαναπροώθησης των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών είναι ένα θαυμάσιο πράγμα», σημειώνει αξιωματούχους της ελληνικής ακτοφυλακής. «Ποιος όμως θα την εφαρμόσει στην πράξη; Στις Βρυξέλλες δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει εδώ».

H μέχρι τώρα εμπειρία από την ελληνική πλευρά δεν είναι τόσο καλή, σημειώνει η εφημερίδα.

«Μια διμερής συμφωνία για την επαναπροώθηση των μεταναστών δεν τηρήθηκε από την Τουρκία εδώ και δέκα χρόνια», σημειώνει εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο Γερμανικό Πρακτορείο.

H εφημερίδα αναφέρεται στις «απάνθρωπες», όπως χαρακτηρίζονται από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι στην Ελλάδα, η οποία ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, ένας στους δέκα κατοίκους είναι αλλοδαπός. «Τα προηγούμενα 15 χρόνια νομιμοποιήθηκαν 700.000 μετανάστες, ενώ υπολογίζεται ότι 300.000 έως 500.000 μετανάστες ζουν παράνομα στη χώρα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί φανερά, σύμφωνα με την αστυνομία. Ολόκληρες συνοικίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Λιγότερο από 1% των αιτούντων λαμβάνουν άσυλο», καταλήγει η Handelsblatt.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή