Η εσωκομματική διαταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει, δήλωσε στον Alpha 98,9 o βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης.
Δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ο Μουλόπουλος δεν είναι τυχαίος… όταν παίρνει την ευθύνη με την υπογραφή του είναι σαφές ότι έχει τους λόγους του και παίρνει και την ευθύνη. Τα κείμενα του βεβαίως εκπροσωπούν αυτόν ο οποίος τα υπογράφει, προφανώς υπάρχουν σύντροφοι που συμφωνούν και σύντροφοι που διαφωνούν».
Αναφερόμενος στα άρθρα του κ. Μουλόπουλου, δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για «κείμενο γραμμής», καθώς το θέμα της φρασεολογίας ή το πώς μιλάει κάποιος για κάποιον είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση.
Όσον αφορά στον Πέτρο Τατσόπουλο, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι έχει κάνει λάθος στο πως υπερασπίζεται πράγματα εντελώς αντίθετα με το κόμμα.
Ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ και Θ. Τζάκρη
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «για την ώρα οι προγραμματικές διαφορές δεν είναι σε λεπτομέρειες, είναι σημαντικό το ότι βλέπουν με πιο αντικειμενικό και μακροπρόθεσμο τρόπο τα πράγματα της χώρας».
Ερωτηθείς για το αν η Θ. Τζάκρη έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «δεν έχουμε πάρει κανέναν, ούτε έχουν ζητήσει να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, η κ. Τζάκρη και άλλες προσωπικότητες κάνουν τις δικές τους κινήσεις και διεργασίες, θέλοντας να χειραφετηθούν από ένα «στερεότυπο πολιτικό σκηνικό που οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο».
«Ανάλγητες πολιτικές» όσον αφορά στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων
Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για ανάλγητες πολιτικές από πλευράς της κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση θεωρεί καλοβολεμένους και τους φύλακες και τις καθαρίστριες. Αν λέμε καλοβολεμένους και τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τι να πει κανείς… Δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο με μείον 2000 υπαλλήλους», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, όσοι λένε ότι το πανεπιστήμιο μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. «Μερικοί από τους προέδρους, αξιότατους επιστήμονες, είναι μέσα σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, ιδιαίτερα των αμερικάνικων πανεπιστημίων που δουλεύουν με ιδιωτικές διαπλοκές», κατέληξε.