Φ. Κουβέλης: Πολιτική παρέμβαση, όχι πρόσκληση αποστασίας από τον Αλ. Τσίπρα

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 13:02
UPD:15:25
Ανασκόπηση Σήμερα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Action 24 την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και στην εκπομπή Ανασκόπηση Σήμερα που παρουσιάζει ο Βασίλης Ταλαμάγκας, απέκρουσε τις θεωρίες περί αποστασίας λέγοντας πως η κίνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποστασία. Όσον αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ότι "στη χώρα μας χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας" και άφησε απολύτως ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

A- A A+

Απέρριψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τα περί πρόσκλησης αποστασίας του Αλέξη Τσίπρα στους κυβερνητικούς βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία πολιτική παρέμβαση. 

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε σε συνέντευξή του στο Action 24 πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μία πολιτική παρέμβαση, ζητώντας από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους και να ενεργήσουν διαφορετικά από ό,τι η ηγεσία επιλέγει, αλλά αυτό δεν είναι αποστασία».

Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε πάντως πως ο τρόπος που έγινε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σωστός, «αλλά σε καμία περίπτωση αποστασία». 

Δεν απορρίπτει συμμετοχή σε κυβέρνηση Αριστεράς

Ερωτηθείς, αν θα συμμετάσχει με την ΔΗΜΑΡ σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης είπε: «Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012». 

«Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας», πρόσθεσε, «πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική». 

«Άρα δεν το απορρίπτετε», σχολίασε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως» (σ.σ. δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση Αριστεράς). 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή