Δονήσεις που οφείλονταν κυρίως σε μεγάλες γεννήτριες, ευθύνονται για την κατάρρευση του κτηρίου που στέγαζε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 500 άνθρωποι.
Αυτό έκανε γνωστό ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος διευθύνει την έρευνα που έχει διατάξει η κυβέρνηση.
«Τέσσερις τεράστιες γεννήτριες ήταν τοποθετημένες στην οροφή του κτηρίου, παραβιάζοντας όλους τους κανονισμούς» τόνισε ο Χαντακέρ.
Όπως εξήγησε, όταν οι γεννήτριες τέθηκαν σε λειτουργία μετά από βραχυκύκλωμα, οι δονήσεις που προκάλεσαν όπως και οι δονήσεις από τις χιλιάδες ραπτομηχανές, οδήγησαν στην κατάρρευση του κτηρίου.
Μπαγκλαντές: Πάνω από 500 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί από την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου που στέγαζε εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων στα προάστια της Ντάκα του Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με τον στρατό, στη διάρκεια της νύχτας εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα στα συντρίμμια. Συνολικά 2.437 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στις 24 Απριλίου. Το κτηριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ.
Συνολικά 2.437 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στις 24 Απριλίου. Το κτηριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ.
Για την τραγωδία συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Ειδικοί που επιθεώρησαν το χώρο ανέφεραν ότι οι ανάδοχοι είχαν χρησιμοποιήσει υλικά κατώτερης ποιότητας για την κατασκευή του κτηρίου, που χτίστηκε σε ένα βάλτο κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα ασφαλείας.
Ο υφαντουργικός τομέας ξανάρχισε την παραγωγή του την Πέμπτη, ύστερα από διακοπή οκτώ ημερών. Εκατομμύρια εργάτες, κυρίως γυναίκες, επέστρεψαν στη δουλειά τους στις βιομηχανικές μονάδες γύρω από την πρωτεύουσα, που κατασκευάζουν καθημερινά σε φρενήρη ρυθμό ενδύματα για δυτικές φίρμες, όπως η Walmart και η H&M.