ΕΣΕΕ: Σημαντικά μειωμένες οι τιμές ψαρικών και θαλασσινών

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 21:02
ICON PRESS/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Οπως ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά.

A- A A+

 

Σημαντικά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι εμφανίζονται οι τιμές ψαρικών και θαλασσινών, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία επικαλείται τα πρώτα στοιχεία της φετινής αγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά.

Ειδικότερα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15% το κιλό (φρέσκα και κατεψυγμένα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν, επίσης, σε ένα ποσοστό του 25%, ενώ και τα μύδια είναι φθηνότερα κατά 17%.

Όσον αφορά τα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, σύμφωνα πάντα με την ΕΣΕΕ, οι μεταβολές των τιμών τους μπορούν να θεωρηθούν ως οριακές, καθώς κινούνται, λίγο ως πολύ, στα περυσινά επίπεδα, χωρίς να προκαλούν επιπλέον επιβάρυνση στο καταναλωτικό κοινό.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή