Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Μη ρεαλιστικό το οργανόγραμμα των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού

Επιστολή προς τον Αντ. Μανιτάκη και την Ολ. Κεφαλογιάννη
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 21:06
A- A A+

Την αντίθεσή του στην κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του νομού Φθιώτιδας εκφράζει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ΠΥΤ Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία, εξυπηρετεί τους πέντε νομούς της Περιφέρειας από την Κάρυστο στη νότια Εύβοια μέχρι Την Ευρυτανία και διεκπεραιώνει υποθέσεις 2.500 περίπου τουριστικών επιχειρήσεων.

Το ερώτημα που γεννάται, τονίζει το Επιμελητήριο, είναι κατά πόσο η μεταφορά της ΠΥΤ στη ΚΛάρισα θα αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη αφού εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Παράλληλα το Επιμελητήριο προτείνει την υπαγωγή των ΠΥΤ στην οργανωτική δομή των αιρετών Περιφερειών με αντίστοιχη μεταβίβαση του συνόλου των αρμοδιοτήτων.

Καταλήγοντας, υποστηρίζει πως το προτεινόμενο οργανόγραμμα των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού είναι δεν έχει ρεαλιστική βάση, θα διογκώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή