DNA αλόγου σε επτά δείγματα τροφίμων

Θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 16:12
REUTERS/LEONHARD FOEGER
A- A A+

Σε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Τσιάλτα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, για την παρουσίαση των προέδρων των εποπτευόμενων φορέων.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ελήφθησαν 167 δείγματα εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 68 και βρέθηκαν θετικά τα 7. Τα θετικά δείγματα, πρόσθεσε, θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης.

Ο κ. Τσιάλτας διαβεβίαωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή