Με τρεις μεγάλες διακρίσεις έφυγε από την τελετή των βραβείων του «Κύκλου των Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου» (London Critics' Circle), το βράδυ της Κυριακής, η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, κερδίζοντας πλέον τον τίτλο της πιο πολυβραβευμένης ταινίας της χρονιάς.
Οι διακρίσεις για την δημιουργία του αυστριακού σκηνοθέτη ξεκίνησαν με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, συνεχίστηκαν με το βραβείο της καλύτερης ταινίας από τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ενώ έχει αποσπάσει και πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, τις οποίες κέρδισε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.
Η «Αγάπη» του Χάνεκε κέρδισε το βραβείο σεναρίου της χρονιάς, ενώ το βραβείο της ηθοποιού της χρονιάς απέσπασε φέτος η 85χρονη ηθοποιός Εμανουέλ Ριβά, για τον ρόλο της ως δασκάλα του πιάνου που παθαίνει βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η συμμετοχή του στην ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον «The Master», χάρισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού στον πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ, καθώς και το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για τη συμμετοχή του στην ταινία. Και οι δύο ηθοποιοί είναι φέτος υποψήφιοι για βραβείο Όσκαρ.
Από την πλευρά των γυναικών, η Αν Χάθαγουεϊ, βραβευμένη ήδη με «Χρυσή Σφαίρα» για το ρόλο της στο μιούζικαλ του Τομ Χούπερ, «Les Miserables» («Οι άθλιοι») κέρδισε επίσης το βραβείο Β'ρόλου των Λονδρέζων Κριτικών Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία. Το ίδιο φιλμ είναι υποψήφιο για οκτώ κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ.
Όσο για τα βραβείο του σκηνοθέτη της χρονιάς, αυτό απονεμήθηκε στον Ταϊβανέζο σκηνοθέτη Άνγκ Λι για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, του μυθιστορήματος του Γιαν Μαρτέλ, «H Ζωή του Πι». Η ταινία με τις έντεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ κέρδισε επίσης βραβείο για τα τρισδιάστατα εφέ που χρησιμοποιούνται στο φιλμ. Το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας απονεμήθηκε στο φιλμ «Rust and Bone», («Σώμα με Σώμα») του σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ.
Στο «London Critics' Circle» -που αποτελείται από περισσότερα από 120 μέλη (κριτικούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς)- αίσθηση προκάλεσε η απουσία του «Skyfall» από οποιοδήποτε βραβείο.
Τα βραβεία αναλυτικά
- Ταινία της χρονιάς
-
«Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε
- Ξενόγλωσση ταινία της χρονιάς
-
«Σώμα με Σώμα» του Ζακ Οντιάρ
- Ντοκιμαντέρ της χρονιάς
-
«The Imposter»
- Βρετανική ταινία της χρονιάς
-
«Berberian Sound Studio» του Πίτερ Στρίκλαντ
- Άνδρας ηθοποιός της χρονιάς
-
Χοακίν Φίνιξ («Τhe Master»)
- Γυναίκα ηθοποιός της χρονιάς
-
Εμανουέλ Ριβά («Αγάπη»)
- Β' ανδρικός ρόλος
-
Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν («The Master»)
- B' γυναικείος ρόλος
-
Αν Χάθαγουεϊ («Les Miserables»)
- Βρετανός ηθοποιός της χρονιάς
-
Τόμπι Τζόουνς («Berberian Sound Studio»)
- Βρετανίδα ηθοποιός της χρονιάς
-
Άντρεα Ράισμπορο («Ο χορός των κατασκόπων»)
- Νεαρός ηθοποιός της χρονιάς
-
Τομ Χόλαντ («The Impossible»)
- Σκηνοθέτης της χρονιάς
-
Άνγκ Λι («H Ζωή του Πι»)
- Σεναριογράφος της χρονιάς
-
Μίκαελ Χάνεκε («Αγάπη»)
- Πρωτοεμφανιζόμενος Βρετανός κινηματογραφιστής
-
Άλις Λόου και Στιβ Όραμ (σεναριογράφοι του «Sightseers»)
- Τεχνικό επίτευγμα
-
«Η Ζωή του Πι»
Οι δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς
-
«Αγάπη»
-
«The Master»
-
«Η Ζωή του Πι»
-
«Argo»
-
«Beasts of the Southern Wild»
-
«Zero Dark Thirty»
-
«Κάποτε στην Ανατολία»
-
«Django, Ο Τιμωρός»
-
«Tabu»
-
«Σώμα με Σώμα»