Θεσμικές αλλαγές για τους αυτοκινητιστές

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2002 20:48
A- A A+

Τα βασικά σημεία των ρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, οι οποίες υπό τη μορφή νομοσχεδίου θα προωθηθούν σύντομα στη Βουλή, παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών (ΣΑΤΑ και ΠΟΕΙΑΤΑ).

Τα βασικά σημεία των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο είναι:

- Η ίδρυση εταιρειών ή συνεταιριστικών οργανώσεων, όπως προβλέπει ο νόμος και στις οποίες θα συμμετέχουν τουλάχιστον 150 άδειες Ε.Δ.Χ, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής.

- Η συμμετοχή θα είναι προαιρετική, ενώ δεν αλλάζει το καθεστώς των αδειών.

- Οι εταιρείες που θα ιδρυθούν, θα μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα των ΚΤΕΛ και σύμφωνα με το καταστικό να ρυθμίζονται οι σχέσεις των εταίρων ή των μετόχων, αλλά και οι εργασιακές σχέσεις.

- Για τις ενώσεις των Ράδιο-Ταξί παρέχεται η δυνατότητα παραμονής τους με τη σημερινή μορφή ή η μετεξέλιξή τους σε μια μορφή εταιρείας.

- Παρέχονται κίνητρα για την αντικατάσταση των οχημάτων ηλικίας άνω των οκτώ ετών, αλλά θα υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές τύπου οχημάτων και ασφάλειας. Στην επαρχία δεν αποκλείεται ο μέσος όρος ηλικίας των ταξί να είναι διαφορετικός από αυτόν στα αστικά κέντρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή