Το κόμμα του Σιράκ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Ιουνίου

Τρίτη, 21 Μαΐου 2002 16:22
A- A A+

Η κεντροδεξιά συμμαχία του προσφάτως επανεκλεγέντος προέδρου Ζακ Σιράκ προηγείται των αριστερών αντιπάλων της σε σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στη Γαλλία.

Η σφυγμομέτρηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos, προβλέπει επίσης ότι στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, θα σημειώσει καλή επίδοση το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Μολονότι μπορεί να κερδίσει μόνο λίγες έδρες, το Εθνικό Μέτωπο μπορεί να γίνει ρυθμιστικός παράγοντας αν κερδίσει τουλάχιστον 12,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 9 Ιουνίου, και διατηρήσει τους υποψηφίους του στον αποφασιστικής σημασίας δεύτερο γύρο, στις 16 Ιουνίου.

Το Ipsos δίνει στην Ενωση για την Προεδρική Πλειοψηφία (UMP) του Σιράκ το 55% των ψήφων, και στο συνασπισμό με επικεφαλής τους Σοσιαλιστές 45% στις περιφέρειες στις οποίες θα μονομαχήσουν στο δεύτερο γύρο.

Στις περιφέρειες όπου το Εθνικό Μέτωπο θα συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με το Ipsos, πρώτη θα έρθει η UMP με 45%, ο συνασπισμός της αριστεράς θα ακολουθήσει με 38% και το Εθνικό Μέτωπο θα συγκεντρώσει 17%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή