Με επιτυχία έγινε η πρώτη δοκιμή του υβριδικού πυραυλοκινητήρα του υπερηχητικού αυτοκινήτου Bloodhound SSC. Το φιλόδοξο πρόγραμμα Bloodhound έχει στόχο την κατασκευή ενός αυτοκινήτου ικανού να φτάσει την ταχύτητα των 1.600 χιλιομέτρων (1.000 μιλίων) ανά ώρα, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ, των 763 μιλίων ανά ώρα.
Στο «τιμόνι» του οχήματος βρίσκεται ο Aντι Γκριν, πιλότος της RAF (της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας), ο οποίος ελπίζει ότι το Bloodhound θα εμπνεύσει παιδιά να ασχοληθούν με τα μαθηματικά και τις επιστήμες, κάτι που αποτελεί άλλωστε και σκοπό του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, που υποστηρίζει το πρόγραμμα.
Την κατασκευή και τις δοκιμές του οχήματος για τα επόμενα δύο χρόνια έχει αναλάβει μια ομάδα πέντε REME (Royal Electrical and Mechanical Engineers). Επιπλέον δοκιμές θα ακολουθήσουν κατά το επόμενο έτος στη Νότια Αφρική και το 2014.
Παρά το επιτυχές της πρώτης δοκιμής - η οποία έλαβε χώρα σε αεροπορική βάση στη βόρεια ακτή του Κόρνογουολ- ο Ρίτσαρντ Νομπλ, επικεφαλής της ομάδας, μιλώντας στο New Scientist, επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Ένα εξ αυτών είναι το ότι η ταχύτητα του ήχου είναι μεγαλύτερη στο έδαφος από ό,τι στον αέρα, και δεν είναι γνωστό τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο όχημα. Επί της παρούσης, η ομάδα του Bloodhound βρίσκεται σε συζητήσεις με ειδικούς εδάφους οι οποίοι θα μετρήσουν την ακριβή ταχύτητα του ήχου στο Χαξκίν Παν, όπου θα γίνει η απόπειρα το 2014.
Η επιτάχυνση του Bloodhound είναι δύο επιπέδων: στο πρώτο θα χρησιμοποιηθεί ένας κινητήρας ο οποίος προέρχεται από το πρόγραμμα ανάπτυξης του Eurofighter, για να φτάσει το όχημα στο 1/3 της επιδιωκόμενης ταχύτητας. Μετά θα «αναλάβει» ένας κινητήρας Cosworth V8, που θα προωθήσει ειδικό καύσιμο στον πυραυλοκινητήρα, «εκτοξεύοντας» - καλώς εχόντων των πραγμάτων- το όχημα στην τελική του ταχύτητα.
Θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ δοκιμές, κατά τις οποίες η ώθηση θα αυξάνεται σταδιακά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας, το όχημα θα μπορεί να φτάσει από τα 0 στα 1000 μίλια/ ώρα και μετά πάλι στα 0 μέσα σε διάστημα ενός λεπτού.