Υπό το μηδέν ο υδράργυρος σε περιοχές της Β. Ελλάδας

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 09:50
UPD:09:50

Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.

A- A A+

Τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο να υποχωρεί κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών, αλλά και του παγετού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έπεσε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την ίδια ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-2), στην Έδεσσα (-1) και στο Κιλκίς (-1).

Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Το πρωί στο Νευκροκόπι το θερμόμετρο έδειχνε -4 βαθμούς Κελσίου και στην Αλεξανδρούπολη 3 βαθμούς.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας και στους ορεινούς και ημιορεινούς εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους τής Καστοριάς. Το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα ορεινά χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας. Στην Κοζάνη οι αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο στα 12 τελευταία χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 18ο χλμ.) και Καστανερής - Λιβαδείων (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς, καθώς επίσης σε αρκετά σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Ημαθίας και της Πέλλας.

Πηγή : ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή