Γαλλία: Στο νοσοκομείο πέντε παιδιά με E.coli

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 15:21
UPD:17:29

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl στη Γαλλία απέσυρε παρτίδες κατεψυγμένων μπιφτεκιών, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη μόλυνση πέντε παιδιών στη βόρεια Γαλλία από το βακτήριο E.coli, καθώς ένα πακέτο από τέτοια μπιφτέκια βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τα παιδιά.

A- A A+

Πέντε παιδιά στη βόρεια Γαλλία νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση που συνδέεται με έναν τύπο του βακτηρίου E.coli. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, κατανάλωσαν κατεψυγμένα μπιφτέκια.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι Γάλλοι αξιωματούχοι, ο συγκεκριμένος τύπος βακτηρίου δεν φαίνεται να συνδέεται με το στέλεχος του E.coli που έχει προκαλέσει 37 θανάτους, κυρίως στη βόρεια Γερμανία.

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl στη Γαλλία απέσυρε παρτίδες κατεψυγμένων μπιφτεκιών, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη μόλυνση των παιδιών, καθώς ένα πακέτο από τέτοια μπιφτέκια βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τα παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, οπότε έξι παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή υπέφεραν από «σοβαρές αιμορραγικές διάρροιες». Το ένα από αυτά πήρε γρήγορα εξιτήριο, όμως τα πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αν και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Εκπρόσωπος των Lidl από την πλευρά του δήλωσε πως η αλυσίδα προμηθεύτηκε το προϊόν από τη γαλλική εταιρεία SEB-CERF, η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι το βοδινό ενός συγκεκριμένου πακέτου που βρέθηκε στο σπίτι ενός από τα παιδιά προήλθε από τη Γερμανία: «Το ύποπτο κρέας προέρχεται από τη Γερμανία. Εκεί έγινε η σφαγή (των ζώων), προτού γίνει η εισαγωγή τους στη Γαλλία από την εταιρεία μας» εξήγησε ο Γκι Λαμορλέτ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της SEB, η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιζιέ, στην ανατολική Γαλλία.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως πολλά άλλα πακέτα του ύποπτου προϊόντος περιέχουν μπιφτέκια που φτιάχτηκαν από κρέας που προέρχεται από το Βέλγιο, την Ιταλία, ακόμη και τη Γαλλία.

Πάντως, ο πρόεδρος και γενικός διεθυντής της SEB εξέφρασε αμφιβολία για το αν η μόλυνση αυτή οφείλεται στα μπιφτέκια. «Από τα παιδιά που μολύνθηκαν, τουλάχιστον ένα από αυτά δήλωσε ότι δεν κατανάλωσε μπιφτέκια, αυτό θέτει και πάλι ένα ερώτημα» σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της περιμένει να διαπιστωθεί ακριβώς η αιτία της μόλυνσης του προτού εκδώσει ευρωπαϊκή προειδοποίηση.

«Η Επιτροπή ενημερώθηκε για τη μόλυνση από τις γαλλικές αρχές, αλλά η προέλευση του κρέατος δεν έχει επιβεβαιωθεί» διευκρίνισε ο Φρεντερίκ Βενσάν, εκπρόσωπος του Επιτρόπου που είναι αρμόδιος για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή