Το πράσινο χρώμα οικειοποιούνται πολλοί δισεκατομμυριούχοι, ακολουθώντας την τάση της εποχής που απαιτεί οικολογική συνείδηση από τους επιχειρηματίες. Οι δέκα «πρασινότεροι» δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τον Καναδά.
Μπορεί να έχουν οικολογικές ευαισθησίες, αλλά βασικό τους μέλημα είναι το κέρδος. Περισσότερα από 200 δισ. δολάρια επενδύθηκαν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο σε βιώσιμες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Έστι, καθηγητή νομικής του περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. «Παρατηρείται μια εκρηκτική ανάπτυξη στην πράσινη επιχειρηματικότητα», σημειώνει.
Περίοπτη θέση στη λίστα έχει ο μεγιστάνας της Σίλικον Βάλεϊ και συνιδρυτής της Sun Microsystems, Βίνοντ Κόσλα.
Περίοπτη θέση στη λίστα έχει ο μεγιστάνας της Σίλικον Βάλεϊ και συνιδρυτής της Sun Microsystems, Βίνοντ Κόσλα, καθώς και ο Τζον Ντόερ, ο οποίος έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες πράσινης τεχνολογίας.
Η Ισραηλινή δισεκατομμυριούχος και κληρονόμος της Carnival Cruises, Σάρι ¶ρισον, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της άποψης ότι η βιωσιμότητα και η κερδοφορία πάνε χέρι-χέρι.
Την «πράσινη φιλοσοφία» υποστηρίζουν στη Σίλικον Βάλεϊ και οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, οι οποίοι μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος της εταιρείας, παρέχουν δωρεές 100 εκατ. δολαρίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σε επενδύσεις ηλιακής ενέργειας και άλλων «καθαρών» ενεργειών.
Η Γερμανία διαθέτει και αυτή τους δικούς της «πράσινους» κροίσους, τον Αλόις Βόμπεν, ο οποίος διευθύνει την Enercon, την τέταρτη μεγαλύτερη επιχείρηση ανεμογεννητριών με παρουσία σε 30 χώρες. Οικολογικό όραμα έχει και ο πρίγκιπας της Γερμανίας, ¶λμπερτ φον Τουρν, ο οποίος σκοπεύει να επενδύσει 165 εκατ. δολάρια στην κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα ηλιακά πάρκα του κόσμου στη Βαυαρία, με στόχο να προμηθεύσει με ηλιακή ενέργεια 16.000 νοικοκυριά της περιοχής.