«Ναι» υπό προϋποθέσεις στην απογραφή από την ΕΔΕ

Ομαλά και πάλι η απογραφή
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 16:35
UPD:17:23
A- A A+

Διευκρινίσεις για το κάλεσμα στα μέλη της να μην υποβάλουν δελτίο απογραφής δίνει σήμερα η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), ζητώντας οι δικαστικοί λειτουργοί να απογραφούν ως «κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι».

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ' αυτή», διευκρινίζει η ΕΔΕ και συνεχίζει: «Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι».

«Προς τούτο», συμπληρώνει η ΕΔΕ, «ζητήσαμε, κατ' επανάληψη, γραπτώς και προφορικώς από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να συμπληρωθεί το σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής απογραφής και με την ένδειξη: Δικαστικοί ή Κρατικοί Λειτουργοί, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό».

«Ελπίζουμε η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή να διεξαχθεί ομαλά», τονίζει η Ενωση και διερωτάται «για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του Κράτους (βουλευτές, υπουργοί, κ.λπ.)».

Υπενθυμίζεται ότι σχετική χθεσινή ανακοίνωση ανέφερε πως «η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή περιλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και όχι φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί».

Ομαλά και πάλι η απογραφή

Εξάλλου, ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το απόγευμα η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, επιλύθηκε το πρόβλημα υπερφόρτωσης του δικτύου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανά ώρα απογράφονται συνολικά περίπου 12.000 υπάλληλοι και ότι μέχρι τις 15.00 είχαν απογραφεί περίπου 100.000 άτομα.

Νωρίτερα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε παρακαλέσει σήμερα να απογράφονται μόνο οι απογραφόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr επισημαίνεται εξάλλου, ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ανησυχούν για την απογραφή τους και γνωστοποιείται ότι εξετάζεται η αναμόρφωση των προθεσμιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσων έχουν υποχρέωση να απογραφούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή