Σ. Χατζηγάκης: Κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση χοιρινού

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 14:20

Σ. Χατζηγάκης: Κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση χοιρινού

A- A A+

«Οι Έλληνες καταναλωτές δεν διατρέχουν κανένα, μα κανέναν κίνδυνο όσον αφορά την κατανάλωση χοιρινού κρέατος», διευκρινίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

«Τα χοιρινά κρέατα που καταναλώνονται στην Ελλάδα, είναι είτε ντόπιας παραγωγής (σχεδόν τα μισά 45%-50%), είτε Ευρωπαϊκής παραγωγής που δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι είναι αδικαιολόγητος ο φόβος και ο πανικός.

«Είναι αδικαιολόγητος (ο φόβος) και νομίζω ότι άφοβα θα μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές να αναλώνουν τα ωραία, τα φρέσκα, τα κατάλληλα χοιρινά κρέατα που παράγονται στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή