«Οι Έλληνες καταναλωτές δεν διατρέχουν κανένα, μα κανέναν κίνδυνο όσον αφορά την κατανάλωση χοιρινού κρέατος», διευκρινίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.
«Οι Έλληνες καταναλωτές δεν διατρέχουν κανένα, μα κανέναν κίνδυνο όσον αφορά την κατανάλωση χοιρινού κρέατος», διευκρινίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.
«Τα χοιρινά κρέατα που καταναλώνονται στην Ελλάδα, είναι είτε ντόπιας παραγωγής (σχεδόν τα μισά 45%-50%), είτε Ευρωπαϊκής παραγωγής που δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι είναι αδικαιολόγητος ο φόβος και ο πανικός.
«Είναι αδικαιολόγητος (ο φόβος) και νομίζω ότι άφοβα θα μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές να αναλώνουν τα ωραία, τα φρέσκα, τα κατάλληλα χοιρινά κρέατα που παράγονται στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.