Αλλα 33 κρούσματα της νέας γρίπης

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 11:25
UPD:11:39

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 323 εκ των οποίων 200 έχουν ιαθεί πλήρως.

A- A A+

Αυξάνονται σταθερά τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, καθώς όπως ανακοίνωσε το ΕΚΕΠΥ, σήμερα 14 Ιουλίου, έως τις 11:00 το πρωί, αναφέρθηκαν 33 επιπλέον κρούσματα από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Από αυτά, 17 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, εννέα ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ για επτά διερευνώνται οι επαφές.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 323 εκ των οποίων 200 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του σχολικού έτους, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Νίκη Γκοτσοπούλου, γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αρμοδίων από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πανδημία. Θα ακολουθήσουμε, είπε, τις κατευθύνσεις που θα δοθούν από το υπουργείο Υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή