Τρεις νεκροί από σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με ΙΧ

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 10:09
UPD:14:49
A- A A+

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε φυλασσόμενη διάβαση στον Ίσαλο Κομοτηνής. Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι επιβάτες του τρένου (58 άτομα).

Το δυστύχημα συνέβη στις 9.30 το πρωί, όταν το αυτοκίνητο, που διέσχιζε την φυλασσόμενη διάβαση, παρασύρθηκε από την διερχόμενη αμαξοστοιχία 613 Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το τρένο παράσυρε το αυτοκίνητο, σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την διάβαση, μετατρέποντάς το σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Από τα συντρίμμια του Ι.Χ. νεκροί ανασύρθηκαν ανδρόγυνο Βούλγαρων, ηλικιών περίπου 40 - 45 ετών και το 14χρονο κοριτσάκι τους. Οι σοροί μεταφέρθηκαν για νεκροτομή στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η ισόπεδη διάβαση, όπου συνέβη το δυστύχημα, ήταν φυλασσόμενη με δίφρακτα, υπήρχε ορατότητα και είναι άγνωστο -μέχρι στιγμής- γιατί ο οδηγός του Ι.Χ. παραβίασε την προτεραιότητα της ταχείας αμαξοστοιχίας. Όπως αναφέρει και ο ΟΣΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αυτοκίνητο παραβίασε τις μπάρες του Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης, οι οποίες ήταν κατεβασμένες τη στιγμή της διέλευσης της αμαξοστοιχίας.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, που διεξάγει και την προανάκριση.

Εξαιτίας του δυστυχήματος διεκόπη η κυκλοφορία στον σιδηροδρομικό άξονα Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης για περίπου πέντε ώρες και αποκαταστάθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση, προωθούνται στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή