Κ. Καραμανλής: Παντελώς ανέτοιμο το ΠΑΣΟΚ

Ομιλία του πρωθυπουργού σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 13:18
UPD:16:06
A- A A+

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αοριστολογίες και υποσχέσεις. «Αντί να παρουσιάσουν σχέδιο, καταφεύγουν σε ευχολόγια. Αντί να προτείνουν λύσεις, μοιράζουν υποσχέσεις. Αντί να δουν την μεγάλη πρόκληση της παγκόσμιας κρίσης προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπισθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται παντελώς ανέτοιμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Ανέτοιμο να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο. Ανέτοιμο για συγκεκριμένες λύσεις. Ανέτοιμο για τις αναγκαίες πολιτικές.»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της αυτοτέλειας και της οικονομικής υπόστασης της Αυτοδιοίκησης.

«Απαλλάξαμε από το άγος του ασφυκτικού δανεισμού τους Δήμους και τις Κοινότητες, που είχαν γονατίσει κάτω από τα χρέη του παρελθόντος. Ξεκινήσαμε τη σταδιακή επιστροφή των πόρων, που παρακρατούνταν παράνομα από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Θεσπίσαμε για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σταθερούς και αυτοτελείς πόρους, που, ήδη, είναι τριπλάσιοι σε σχέση με το 2004.

»Ενισχύσαμε τους Δήμους και τις Κοινότητες με το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», διαθέτοντας 3,5 δις ευρώ, σε πέντε χρόνια. Δώσαμε στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη δυνατότητα να αξιοποιούν το θεσμικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Αναμορφώσαμε τη Δημοτική Αστυνομία. Καταρτίσαμε νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Σήμερα, είμαστε σΆ ένα κομβικό σημείο», τόνισε.

¶μεσης προτεραιότητας, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, είναι και η ολοκλήρωση των έργων που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο όραμα της «Ψηφιακής» Ελλάδας αλλά και η ριζική αναμόρφωση της Διοικητικής Δομής της Χώρας.

«Απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε και τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα προβλήματα, που εγείρονται από τη μη νόμιμη μετανάστευση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

«Η Χώρα μας έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολα χρόνια», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός, σημειώνονταν ότι σε αυτά τα χρόνια απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης και τη διατήρηση ισχυρών των αντοχών της εγχώριας οικονομίας.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε το δίλλημα περί υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το κεντρικό δίλημμα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: Να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο που θα φέρει αποτελέσματα στην μάχη απέναντι στην διεθνή κρίση και στον εύκολο και ανεύθυνο δρόμο που θα φέρει μόνο αδιέξοδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή