«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια οικονομική πολιτική»

Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα στην Ηλιούπολη
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:46
A- A A+

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στην Ηλιούπολη, και κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν σε γενικές γραμμές την ίδια οικονομική πολιτική, «που είναι η στήριξη του κεφαλαίου». Αναφερόμενη ειδικά στο ΠΑΣΟΚ και την πιθανότητα ο Λουκάς Παπαδήμος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μαρτυρία ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει να δώσει εξετάσεις στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, ότι θα εκπληρώσει τα συμφέροντά του καλύτερα».

«Η διαφορά θα είναι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάσουν σε ψήφους και ενισχυθεί το ΚΚΕ και εφόσον, αυτοί που απείχαν στις προηγούμενες εκλογές, έμπρακτα καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε ότι έρχονται χειρότερες μέρες και θύελλα αντιλαϊκών μέτρων.

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο υποστήριξε πως βρίσκεται σε αδιέξοδο, που οφείλεται «όχι στη μάχη προσώπων, αλλά στο γεγονός ότι από τη μία πλευρά έχει σοσιαλδημοκρατικοποιήσει το πρόγραμμά του και από την άλλη θέλει να καταγραφεί ως ένα κόμμα που είναι κατά του δικομματισμού, αριστερό και επαναστατικό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει φθείρει και κακοποιήσει τις ιδέες της ανανέωσης και του ριζοσπαστισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στην «πράσινη» οικονομία και δήλωσε ότι αποτελεί επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. «Αποτελεί το πράσινο φως για ευρωπαϊκά μονοπώλια στον τομέα της ενέργειας, ένα τομέα όπου ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός μέχρι τώρα είναι εξαρτημένος από άλλες χώρες από τις οποίες εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο.»

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, είπε ότι πάνω από 35% είναι νέα πρόσωπα και στο σύνολο υπάρχουν 155 γυναίκες υποψήφιοι ενώ για το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης δήλωσε ότι το κόμμα θα λάβει την τελική του απόφαση σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή