Πεκίνο 2008 - Εσβησε η Φλόγα στο Παρίσι

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 14:26
UPD:17:26
A- A A+

Η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε στο Παρίσι μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στη γαλλική πρωτεύουσα (επεισόδια ανάλογα με αυτά του Λονδίνου χθες Κυριακή http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/07/1497791.htm ). Σύμφωνα με το BBC και το SkyNews, οι διοργανωτές έσβησαν τη φλόγα πριν την τοποθετήσουν σε λεωφορείο ασφαλείας, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο προέβησαν στην ενέργεια αυτή.

Εξαιτίας των επανειλημμένων προσπαθειών από ακτιβιστές και φιλο-Θιβετιανούς διαδηλωτές να διακόψουν τη λαμπαδηδρομία και μετά από αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης, η ολυμπιακή φλόγα τοποθετήθηκε στο λεωφορείο ασφαλείας και η λαμπαδηδρομία διεκόπη, μόλις μισή ώρα μετά την έναρξή της, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρώτο επεισόδιο εκδηλώθηκε αμέσως μετά την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στον Πύργο του 'Αιφελ, όταν μέλος του δημοτικού συμβουλίου των Παρισίων από το κίνημα των Πρασίνων προσπάθησε να αποσπάσει τη φλόγα από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Στεφάν Ντιαγκανά.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στις δύο πλευρές του Σηκουάνα. Όπως διευκρινίστηκε συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές που προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο της Ολυμπιακής Φλόγας και δύο μέλη της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (σ.σ. που έδρασε και στην Αρχαία Ολυμπία κατά την τελετή αφής της Φλόγας) επειδή επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που προστάτευε τη φλόγα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή