Νεκρός ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης

Προσπαθούσε να σώσει τη ζωή κάποιου
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 13:29
UPD:13:31
via REUTERS/RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY
A- A A+

Ο υπουργός Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας Γιεβγκένι Ζινίτσεφ πέθανε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην Αρκτική, στην προσπάθεια να σώσει τη ζωή κάποιου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο 55χρονος αξιωματούχος, ο οποίος ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών από το 2018, πέθανε ενώ έσωσε τη ζωή κάποιου, ανέφερε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο Ζινίτσεφ πέθανε τραγικά ενώ εκτελούσε τα επίσημα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια διατμηματικών ασκήσεων για την πρόληψη καταστάσεων κρίσης στην Αρκτική, σώζοντας τη ζωή κάποιου», ανέφερε το υπουργείο RIA.

Ο Ζινίτσεφ βρισκόταν στην Αρκτική για να επιβλέψει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας και επισκέφθηκε το εργοτάξιο ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στο Νόριλσκ, καθώς και μια ομάδα έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση νωρίτερα την Τετάρτη.

Πριν γίνει υπουργός, ο Ζίνιτσεφ είχε διάφορες θέσεις εργασίας, μεταξύ των οποίων ως πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και εν συντομία ως υπηρεσιακός περιφερειάρχης του Καλίνινγκραντ.

Πιστεύεται ότι ήταν κάποτε μέρος της ομάδας ασφαλείας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή