Οι Άγγλοι θέλουν στη Βρετανία τον τελικό του Champions League

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 19:58
UPD:20:12
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Η Βρετανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μεταξύ των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, μια χώρα που βρίσκεται τώρα στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας λόγω του κορονοϊού, δήλωσε υπουργός.

«Είμαστε πολύ ανοιχτοί στη διοργάνωση του τελικού», υπογράμμισε σήμερα το απόγευμα (7/5) ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση ανήκει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (UEFA). Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, που ήλπιζαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να δουν τις ομάδες τους στον τελικό, δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει την Τουρκία στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών προορισμών.

Ο Σαπς διευκρίνισε πως δεν επιτρέπεται το ταξίδι σε χώρες της «κόκκινης λίστας», εκτός από «ακραίες περιπτώσεις» κι ότι όποιος επιστρέφει από μια χώρα αυτής της λίστας για να εισέλθει θα πρέπει να πληρώσει για την υποχρεωτική απομόνωση στο ξενοδοχείο.

«Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Τουρκία», δήλωσε ο Σαπς, ο οποίος έθεσε την πιθανότητα να μετακινηθεί ο αγώνας στην Αγγλία.

«Η FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοιχτοί στη φιλοξενία, αλλά είναι τελικά μια απόφαση για την UEFA», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία κατέλαβε την τέταρτη θέση παγκοσμίως σε ό, τι αφορά τις καθημερινές περιπτώσεις COVID-19, προκαλώντας «εθνικό κλείδωμα» αυτό το μήνα, έως τις 17 Μαΐου. Η κίνηση άρχισε να περιορίζει το ξέσπασμα, με τις καθημερινές περιπτώσεις να πέφτουν κάτω από τις 27.000 την Τετάρτη, από τις 63.000 στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές ελπίζουν να επιτρέψουν την είσοδο σε 4.000 οπαδούς κάθε ομάδας ως μέρος των συνολικά 25.000 ατόμων που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ.

Οι διοργανωτές του Champions League, η UEFA και η FA δεν σχολίασαν προς το παρόν την ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις