Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 19:56
UPD:20:04
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Μάλλον δεν είναι γραφτό στην Κωνσταντινούπολη να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League.

Ο καταληκτικός αγώνας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου», της σεζόν 2019/2020 επρόκειτο να διεξαχθεί στην Πόλη, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η UEFA αποφάσισε να μεταθέσει την έδρα στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, τον περασμένο Αύγουστο και υπό την μορφή του Final 8.

Ο εφετινός τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και στην Τσέλσι.

Ωστόσο, τρεις εβδομάδες πριν την σέντρα δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους. Σήμερα (7/05) η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έβαλε την Τουρκία στην κόκκινη λίστα, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ζητώντας παράλληλα από την UEFA να αλλάξει την έδρα του τελικού του Champions League, ούτως ώστε να βοηθήσει τις δύο φιναλίστ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, ν΄ αποφύγουν τους περιορισμούς.

Η εξέλιξη αυτή ίσως ν΄ αναγκάσει την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να «μεταφέρει» την έδρα του τελικού επί αγγλικού εδάφους, μιας και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να προσθέσει την Τουρκία στη λίστα με τις χώρες, όπου οι ταξιδιώτες πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το πρόβλημα που δημιουργείται και στις δύο ομάδες είναι δεδομένο, με το σενάριο αλλαγής έδρας να φαντάζει αρκετά πιθανό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις