Ο ΠΑΟΚ κράτησε δεύτερη τη Γρανάδα

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 21:55
UPD:22:17
Eurokinissi Sports/MOTION TEAM
A- A A+

Με «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Γρανάδα, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου, ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η μακεδονική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά, ολοκλήρωσε αήττητη και στη δεύτερη θέση τον πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια υπέστη δύο συνεχείς ήττες στο γκολ, από Αϊντχόφεν (2-3) και Ομόνοια (1-2), με αποτέλεσμα να μείνει καθηλωμένη.

Η ισοπαλία στην Τούμπα ωφέλησε τελικά την Αϊντχόφεν, που νίκησε με 4-0 την Ομόνοια στην Ολλανδία και τερμάτισε στην πρώτη  θέση, αφήνοντας δεύτερη τη Γρανάδα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με την Γρανάδα να κρατάει την μπάλα και να δίνει το ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να περιμένει τους Ισπανούς και να ψάχνει τους χώρους για να φύγει στην αντεπίθεση.

Σε αυτό το διάστημα οι Ανδαλουσιανοί είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, στο 13΄ με τον Πουέρτας να χάνει στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και στο 22΄, όταν ο Ίνγκασον πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν τον Μολίνα, από λάθος γύρισμα του Ελ Καντουρί.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, από την πλευρά της, έκανε αισθητή την παρουσία της μόλις στο 44΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ και κακή έξοδο του Άρον ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε λίγο την απόδοσή του, βοηθούμενος και από τις αλλαγές του Γκαρσία, αλλά αν εξαιρεθεί ένα πλασέ του Μουργκ, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Αρόν, δεν είχε άλλη σημαντική φάση ως το 83΄.

Ο «Δικέφαλος» κράτησε άνετα τους Ισπανούς μακριά από την περιοχή του αυτό το διάστημα και σε εκείνο το λεπτό απείλησε με σουτ του Σφιντέρκσι, από πάσα του Ζίφκοβιτς, που έφυγε άουτ.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης η χρησιμοποίηση του Γιώργου Κούτσια στην αρχική ενδεκάδα, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία του ΠΑΟΚ που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις