Θραύση και στο εξωτερικό κάνει ένα μείγμα μπαχαρικών που «απογειώνει» τη γεύση του τζατζικιού.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Θοδωρής Αβράμογλου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα πιο παλιά καταστήματα μπαχαρικών στη Θεσσαλονίκη, όλο και περισσότερες είναι οι παραγγελίες στο εξωτερικό για τη «σκόνη τζατζίκι».
Σκόρδο, πιπέρι, κρεμμύδι, άνηθος, μαϊντανός και αλάτι σε αποξηραμένη μορφή είναι τα συστατικά του μείγματος που έχει γίνει ανάρπαστο σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
«Στέλνουμε στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, αλλά τις μεγαλύτερες ποσότητες στη Γερμανία, κυρίως σε ελληνικά εστιατόρια», εξήγησε ο κ. Αβράμογλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ