Πρόκειται για ένα ποτό – συνώνυμο των γιορτών, με τη ζήτησή του ωστόσο να μειώνεται σε εποχές κρίσεων. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει θέσει σε «καραντίνα» τη σαμπάνια, κρατώντας την στα κελάρια λόγω μειωμένης ζήτησης.
Σύμφωνα με το Euronews, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, η σαμπάνια κατέγραψε μειωμένες πωλήσεις κατά 25% στη Γαλλία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι.
Σημαντικός παράγοντας για τη «βουτιά» στη ζήτηση είναι τα περιοριστικά μέτρα σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Κατά το ίδιο μέσο, η μειωμένη ζήτηση ασκεί πίεση και στην τιμή, με τους οινοποιούς να αποφασίζουν να μειώσουν την παραγωγή τους.
Με πληροφορίες από Euronews