Αποσαφήνιση συναρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 15:56
A- A A+

Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και η αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της, συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ηδη, όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, υπάρχει ρύθμιση στο άρθρο 18 του σχεδίου νόμου που συζητείται στη Βουλή, με την οποία ξεκαθαρίζονται ζητήματα συναρμοδιοτήτων, ύστερα από την ενοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών, και έτσι τα Σώματα Ασφαλείας και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλες οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, θα λειτουργούν πιο συντονισμένα και αποτελεσματικά.

Επίσης, ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με κρίσιμες αποφάσεις, όπως εκείνες που αφορούν την εκκένωση περιοχών σε περίπτωση κρίσεων.

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ρυθμίζεται το θέμα του μητρώου των εθελοντικών οργανώσεων, ώστε να μπορούν να ενισχυθούν τόσο από οικονομικής άποψης, όσο και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής για να μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο.

Ο κ. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ακόμη ότι θα αναβαθμιστεί και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, ώστε να δίνονται πληροφορίες και σε όσους καλούν από το εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή